Saucony

Saucony is een schoenenmerk dat zich sinds de jaren 70 volledig op hardlopen richt.

Het project Saucony was in mijn stageperiode het grootste project waar haast het volledige team aan heeft gewerkt. Dit is technisch gezien een fantastische website geworden. Met een zeer professionele schoenendatabase kan de klant makkelijk de website onderhouden. Mijn taak bij deze website was het bouwen ervan.


Ik kreeg opdracht alle pagina's te maken in samenwerking met andere collega's, om vervolgens de programmeurs van Webvalue de mogelijkheid geven hún taak te verrichten. Mijn ervaring met PHP, dat ik bij Jaeger heb opgedaan, kwam bij Saucony erg van toepassing. Bij sommige technische problemen, zoals 'compatibility' bij verschillende browsers en platformen, kon ik vaak terecht bij mijn collega Pamela. Samen kwamen we uiteindelijk iedere keer met een oplossing.

Naast het bouwen van de pagina's kreeg ik ook de opdrachten van het ontwikkelen van de animaties op de website. Met de aangeleverde foto's kon ik de animaties goed uitwerken. De waren een apart verhaal. Om toch de interactiviteit die Flash kan bieden heb ik door middel van experimenteren met Actionscript een Flashmenu gemaakt die functioneel duidelijk is en reageert op de gebruiker.

Bezoek de website

« terug