Flash Objecten tonen in Internet Explorer via Javascript

Microsoft is de ontwikkelaar van Internet Explorer. Regel-matig zijn er updates die Internet Explorer moet verbeteren in onder andere gebruiksvriendelijkheid. Helaas is er een bepaald element van Internet Explorer op een bepaalde manier gepdate waardoor de gebruiksvrien-delijkheid van de gebruiker drastisch achteruit gaat. Ik altijd de beste manier een website te presenteren aan de bezoeker.

Flash is een haast standaard animatieonderdeel van het internet geworden. Maar Flash is geen product van Microsoft, maar van Macromedia. Hierdoor kunnen er conflicten ontstaan tussen deze twee producten. En dat is gebeurd. Internet Explorer zag bij een recente update Flash niet meer als standaard onderdeel van een website maar als een extern onderdeel. Dit zorgde ervoor dat de gebruiker eerst moest klikken op een Flash-object om het daadwerkelijk te activeren en te kunnen gebruiken. Dit zorgt voor onhandigheid en frustratie bij gebruikers. Firefox, een alternatieve browser, had dit probleem niet.

Om dit op te lossen heb ik gezocht naar een mogelijkheid om Flash toch te tonen maar via een onderdeel dat wel een standaard element is van Internet Explorer. En van deze onderdelen is Javascript. Via een open-source code is het gelukt Flash te tonen in Internet Explorer zonder het te hoeven activeren met een klik. Deze open-source code is genaamd 'Flash Object' (tegenwoordig Swf-object). Elk Flash objecten op de websites van Webvalue worden via Javascript ingeladen.

Microsoft zal hoogstwaarschijnlijk met een oplossing komen, maar tot die tijd is Flash Object een tijdelijke oplossing voor dit probleem.

terug