CSS Internet Explorer Hack

Sinds de komst van Mozilla zijn er vaker conflicten tussen Internet Explorer en Firefox. Velen zeggen dat Firefox een website beter opbouwt vanuit de W3C standaards. Dit is niet te ontkennen, maar het feit dat Internet Explorer meer gebruikt wordt is ook niet te ontkennen. Een groot verschil tussen Firefox en Internet Explorer zit in hoe de browser een bepaalde padding hanteert.

Hierdoor wordt men belemmerd in het gebruik ervan. Persoonlijk vind ik padding een uitstekend element op mee te werken, mits het goed wordt toegepast.

Om de verschillen tussen Firefox en Internet Explorer te omzeilen is er een zogenaamde CSS hack. Toegepast op uiteraard de CSS van een website, zorgt het ervoor dat beide browsers apart worden benaderd en dat er zo geen verwarring ontstaat tussen de twee.

Het werkt als volgt. Internet Explorer is in de wereld van de browsers een apart geval als het gaat om hoe het pagina's opbouwt. De meeste browsers hebben de volgorde 'HTML > head > body' als standaard. Een voorbeeld van zo'n browser is Firefox. Internet Explorer heeft daarentegen een extra bron voor de HTML. Deze heeft geen naam en is ook niet zichtbaar, maar toch is het aanwezig. Daarom kunnen we die bron oproepen met een joker. Hierdoor ziet alleen Internet Explorer de code en lezen andere browsers zoals Firefox er simpelweg overheen.

Een nadeel is dat een CSS iets langer wordt en meer code zal bevatten, maar het is mijn mening dat een website moet functioneren op een zo'n breed mogelijke selectie van browsers.

terug